Mexický fazolový salát s avokádem a tuňákem

Technoložka Sklizeno a zapálená kuchařka Vendula Svobodová připravila pro všechny příznivce zdravého jídla skvělé recepty. Tady je malá ochutnávka – Mexický fazolový salát. Více receptů pak najdete na www.sklizeno.cz.

 

 

Sklizeno_mexicky_salat_fazole_malaIngredience pro 4 osoby:

  • 100 g máslových fazolí
  • 1 avokádo
  • konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 3 velká rajčata
  • několik snítek bazalky či koriandru, nasekané na drobno
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce vody
  • sůl a pepř
  • půl svazku jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka

Postup:

1. Den předem namočte máslové fazole. V den přípravy je uvařte v osolené vodě. Přeceďte a propláchněte studenou vodou.

2. Z octa, oleje, citronové šťávy, soli, pepře, nasekané bazalky či koriandru a vody připravte zálivku (např. protřepejte v uzavíratelné skleničce).

3. Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky, tuňáka rozdělte vidličkou na menší kousky. V míse smíchejte všechny ingredience a můžete podávat.