Tak trochu netradiční bábovka moštovka

RECEPT na bábovku z jablečného moštu. Do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt. Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou kombinaci.

 

mostova_babovkaIngredience – 12 porcí:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 ml moštu
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 jablko
  • 1 lžička skořice
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou.
  2. V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle.
  3. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo.
  4. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. To vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Foto: web Akademiekvality.cz