Ovesná kaše s jablečným moštem

Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!

 

kasemostIngredience – 1 porce:

  • 60 g ovesných vloček
  • 350 ml jablečného moštu
  • špetka mleté skořice
  • hrst rozinek
  • hrst plátků mandlí
  • švestky nebo jiné ovoce podle vlastní chuti

Postup:

  1. V hrnci smíchejte ovesné vločky s jablečným moštem.
  2. Na mírném stupni přiveďte směs k varu a za občasného míchání vařte asi 5 minut, nebo do změknutí vloček. Poté odstavte a nechte chvíli odpočinout.
  3. Do kaše vmíchejte skořici a nandejte ji na talíř nebo do misky.
  4. Porci dozdobte mandlemi, rozinkami a čerstvým ovocem.

Foto: web Akademiekvality.cz