Recept na vepřové maso pečené v moštu

Jednoduše připravené a velmi chutné. Upečte si vepřové trochu jinak. Podávejte s bramborem, pečivem nebo s hamburgerovou bulkou a nezapomeňte přidat kyselou okurku. Doba přípravy je 20 minut + 4 hodiny pečení v troubě.

 

 

veprove_mostIngredience – 6 porcí:

  • 800 g vepřové plece
  • 250 ml jablečného moštu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 5 lžiček mleté uzené papriky
  • pálivá paprika podle vlastní chuti
  • půl, pepř

Postup:

  1. Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte.
  2. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.
  3. Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli.
  4. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C.  Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C.
  5. Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.
  6. Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna.
  7. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.

Foto: web Akademiekvality.cz