RECEPT na domácí metro řezy

Udělejte radost všem členům rodiny, upečte jim pravé domácí metro řezy.  Z kvalitních surovin a žádných náhražek. Nevím, jestli ještě ty kupované dnes někomu chutnají. Možná těm, kteří si jejich původní chuť nepamatují.

 

  • Recept na domácí metro řezy připravili ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se opravdu povedou.

    Recept na domácí metro řezy připravili ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se opravdu povedou.

    Doba přípravy: asi 60 minut

  • Doba pečení: asi 30 minut
  • Vystačí na: asi 40 porcí

Suroviny: 

Na těsto:

  • 3 bílky
  • 3 žloutky
  • 250 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 

Na krém:

  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 3 PL rumu

Na ozdobení:

  • 2 balíčky Fondánu Dr.Oetker
  • 2 balíčky Polevy tmavé Dr.Oetker
  • plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
  • elektrický ruční šlehač

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
  • elektrický ruční šlehač

Příprava: 

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny a krátce zašleháme smetanu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a střídavě se sněhem vařečkou vmícháme do pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:               170 °C

Horkovzdušná trouba:      150 °C

Plynová trouba:                    stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

 

  1. Korpus necháme vychladnout.
  2. Na přípravu krému vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháváme rum.
  3. Korpus nakrájíme na 40 kusů (asi 7 x 4 cm).
  4. Fondán pomocí válečku vyválíme na tenký plát o tloušťce asi 2 mm. Nožem plát nakrájíme na pruhy o šířce 6 cm.
  5. Každý kus korpusu pomocí nože potřeme krémem po všech čtyřech delších stranách a obalíme fondánovým plátem. Zbytek plátu odkrojíme a spoje lehce přitlačíme k sobě. Zbylý fondán znovu spojíme a opět vyválíme.
  6. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a konce řezů postupně namáčíme po obou stranách do polevy. Naskládáme na pečící papír a uložíme do chladničky.

 

Tip: Pokud se fondán lepí, lehce ho podsypáváme moučkovým cukrem. Krém můžeme nahradit Krémovou náplní vanilkovou Dr.Oetker připravenou podle návodu na obale s máslem.