Pečení s novinkami od Babiččiny volby

Tři novinky, které vám usnadní pečení, dostanete koupit pod známou značkou Babiččina volba. Jsou to speciální mouky na různé druhy těst – na kynuté těsto, na křehké pečivo a na dorty.

 

Jejich vlastnosti jsou dány způsobem mletí. Zrno pšenice má v každé své části různé složení – jiný obsah a kvalitu lepku, škrobu a dalších látek, které mají zásadní vliv na pečení. Postupným mletím zrna získáváme mouky s odlišnými vlastnostmi a jejich mísením pak připravíme tu ideální pro každý druh těsta. Mouky neobsahují žádné přidané složky, jejich jedinou složkou je potravinářská pšenice. 

Babiččina volba. Speciální mouky na různé druhy pečiva a moučníků.

Babiččina volba. Speciální mouky na různé druhy pečiva a moučníků.

Tradiční české kynuté buchty, nadýchané a přitom dozlatova vypečené, plné máku, tvarohu nebo povidel. Tahle klasika ještě nikdy nezklamala. Okolo kynutého těsta koluje spousta pověr, co dělat či nedělat, aby těsto dobře vykynulo. Spolehlivější než staré pověry je nová mouka Babiččina volba Hladká mouka na kynuté těsto, která je speciálně namletá pro všechny výrobky z kynutého těsta. Těsto s touto hladkou moukou dobře kyne, má větší objem, je tažné, pružné a lépe drží tvar. Vyzkoušejte ji místo běžné hladké mouky v receptech na kynuté pečivo – například na mazance, vánočky, buchty, koblihy, koláče, rohlíky či pizzu.

Na vánoční cukroví a menší kousky pečiva si vyberte mouku Babiččina volba Hladká mouka na křehké pečivo. Těsto z ní se dobře vyvaluje, nelepí se a skvěle se vykrajuje. Babiččina volba přichází jako první na trh s moukou určenou právě pro pečení drobných tvarů křehkého pečiva, k němuž patří vánoční cukroví, čajové pečivo, linecké pečivo či různé druhy sušenek.

Spolehlivým pomocníkem na pečení narozeninových dortů bude další novinka od Babiččiny volby, Hladká mouka dortová (dříve se prodávala pod názvem Babiččina volba Prémiová) Tato extra světlá mouka se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání. Tato mouka je ideální k přípravě nejen dortových korpusů, ale všech výrobků z třených a šlehaných hmot – piškotových moučníků a rolád, krémových řezů, bábovek, perníku nebo na neodolatelné velikonoční beránky, jimiž potěšíte každého koledníka.

Všechny tři druhy koupíte v běžné obchodní síti za cca 22 Kč za kilo.