Grilovaný pstruh plněný zeleninou v papilotě

Další z našich grilovacích receptů pro vaši zahradní party. Vyzkoušejte pstruha se zeleninou.

 

 

 

Pstruh připravený na grilu.

Pstruh připravený na grilu.

Ingredience: 

  • 1 celý pstruh
  • 3 lžíce světlého piva Velkopopovický Kozel 11
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lístek šalvěje
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • alobal 

Ingredience na náplň: 

  • 60 g mrkve
  • 30 g celeru
  • 30 g pórku (světlé části)
  • 30 g řapíkatého celeru

 Příprava náplně: 

Očištěnou mrkev, celer a světlou část pórku nakrájíme na slabé nudličky. Řapíkatý celer nejprve oškrabeme škrabkou na zeleninu, tak abychom ho zbavili silných vláken na povrchu, a následně nakrájíme na co nejtenčí plátky. 

Příprava: 

Čerstvého pstruha zbavíme vnitřností, opláchneme ho a osušíme papírovým ubrouskem.

Rybu zevnitř nasolíme, lehce opepříme a naplníme připravenou zeleninou. Vezmeme dostatečně velký plát alobalu, na kterém si přehnutím naznačíme polovinu. Na jednu polovinu položíme naplněnou makrelu, přelijeme 3 lžícemi piva, položíme na ní lístek šalvěje, snítku tymiánu a plátek másla. Druhou polovinu alobalu přehneme přes rybu, okraje přeložíme a uzavřeme tak, že je 2x přeložíme v šířce 1 centimetru a vždy zmáčkneme prstem. Stejně postupujeme u zbývajících stran. Výsledný tvar má vypadat jako obálka.

Takto zabaleného pstruha vložíme na rozpálený gril, alobal se nám po malé chvíli nafoukne, a od této chvíle je ryba za 13 až 15 minut hotová. Takto připravenou rybu ihned podáváme na horkém talíři a před hostem roztrhneme nafouklou alobalovou obálku, ze které nám vyběhne pára.