Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem

Recept na vynikající šťavnatou krkovici na rozmarýnu připravenou na grilu.

 

 

 

Krkovice je maso, které se báječně hodí ke grilování.

Krkovice je maso, které se báječně hodí ke grilování.

Ingredience: 

  • 200 g vepřové krkovice
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 snítka rozmarýnu
  • kuchyňský provázek 

Ingredience na marinádu: 

  • 125 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11
  • 125 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 2 bobkové listy

Příprava marinády:

Do misky dáme hořčici, přilejeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc.

Příprava: 

Plát krkovice položíme na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svážeme potravinářským provázkem a konce odstraníme, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování nám bude maso díky provázku lépe držet tvar.

Po zhruba 12 hodinách maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.