Praha má první bourbon bar

Výběr prvotřídních bourbonů a whisky z celého světa přináší nově otevřený Bourbon Bar v centru Prahy. Představuje nejširší nabídku bourbonů a whisky na jednom místě. Nabízí 76 jedinečných druhů bourbon whisky včetně vyhlášených značek Woodford či Maker’s Mark.

 

Jedinečné koktejly

Bourbon Bar nabídne i koktejly podle vlastních receptur a výběr netradičních pokrmů, například krabí miniburgery s omáčkou Marie Rose i místní specialitu Bourbon Bar Burger. Předním mužem Bourbon Baru je Tomáš Toka. Své první zkušenosti vstřebával pod taktovkou bratří Schaffrových v Schaffy´s v Karlových Varech, ale i v Tretter´s New York cocktail baru. Při svých zahraničních cestách poznal nejlepší světové barmany jako Erika Lorincze, Stano Vadrnu a Garyho Regana a ti ho stále inspirují. Tomáš je jediným českým absolventem Cointreau Academy a jedním ze dvou českých absolventů Metaxa Academy.

Uspokojí i dámy

V příjemné atmosféře Bourbon Baru si na své přijdou pánové i dámy – široká nabídka nápojů a koktejlů uspokojí i ty nejnáročnější. Tomáš doporučuje: „Pro pány bych navrhoval silnější varianty bourbonů jako je Maker´s Mark, který má 45 % alkoholu. Dámám můžeme nabídnout lehčí variantu bourbonu, například Wild Turkey nebo ovocnou variantu Jim Beam.”

 

Co je bourbon a co whisky?

Základním rozdílem je země původu.

+        Bourbony se vyrábí výhradně v USA a jejich základem je z 51 % kukuřice doplněná dalšími obilovinami. Bourbony jsou sladší a lehce kouřové, protože se skladují v nových opálených dubových sudech.

+        Whisky se vyrábí z ječmene, žita, pšenice a částečně kukuřice. Podmínkou je také uležení v dubových sudech, které ovšem nemusí být opálené.

 

Adresa:

Bourbon Bar

V Celnici 8, Praha 1

NOVINKY+TIPY- Bourbon bar